1. Samba2 kopečky ovocné zmrzliny, 1
kopeček vanilkové zmrzliny, ovoce (ananas, broskev, třešně) a
šlehačka.Do pohárku dáme kopečky zmrzliny. Zasypeme je ovocem a
ozdobíme šlehačkou.2.
Lesní víla1 kopeček ovocné a vanilkové zmrzliny, borůvky, jahodová
poleva, šlehačka a oplatka.Do pohárku nasypeme borůvky a poklademe
kopečky zmrzliny. Přidáme šlehačku a opět borůvky. Nakonec dozdobíme
oplatkou.3.
Zmrzlina s malinami3 kopečky vanilkové zmrzliny, maliny, ovocná poleva
a oplatka.Kopečky vanilkové zmrzliny zasypeme malinami a přelijeme
polevou. Završíme oplatkou.4.
Bílá kněžna3 kopečky meruňkové zmrzliny, meruňky a bílý jogurt.Do
vysokého pohárku střídavě pokládáme pokrájené meruňky s kopečky
zmrzliny a zaléváme jogurtem.5.
Hroznové osvěžení3 kopečky ovocné zmrzliny, ovoce (kiwi, ananas,
broskev a červené hroznové víno), šlehačka a hořické trubičky.Nakrájíme
ovoce a na něj navršíme kopečky zmrzliny. Ozdobíme šlehačkou a
zapíchneme trubičky.6.
Harmonie1 kopeček vanilkové a čokoládové zmrzliny, banán, šlehačka,
čokoláda a oplatka.Nakrájíme banán na kolečka, přidáme kopečky zmrzliny
a posypeme nastrouhanou čokoládou. Ozdobíme šlehačkou a přidáme oplatku.7.
Tutti Frutti1 kopeček meruňkové, citrónové a jahodové zmrzliny,
kompotové ovoce (mandarinky, třešně a ananas), jahodová poleva a
oplatka.Do pohárku dáme kopečky zmrzliny, přidáme ovoce a zalijeme
polevou. Dozdobíme oplatkou.8.
Ořechová pochoutka1 kopeček ořechové, pistáciové a čokoládové zmrzliny,
vlašské a pistáciové oříšky, šlehačka a oplatka.Na vyloupané vlašské a
pistáciové oříšky dáme kopečky zmrzliny. Přidáme šlehačku posypanou
sekanými pistáciemi. Na závěr zapíchneme oplatku.Blesková
ovocná zmrzlina400g mraženého ovoce, 2 lžíce cukru, 1 lžička citrónové
šťávy a 150ml neslazeného kondenzovaného mléka.Všechny přísady postupně
dáváme do mixéru až vytvoříme hladkou hmotu. Naléváme do vysokých
pohárů a ihned podáváme.Pohár
s ovocem a čokoládou2 porce: 200 g jahod, 2 lžíce griotky, 2 porce
čokoládové zmrzliny, 2 porce šlehačky a čokoláda.Do pohárů rozdělíme
jahody a zalijeme likérem. Přidáme zmrzlinu, ozdobíme šlehačkou a
posypeme nastrouhanou čokoládou.Domácí
medová zmrzlina4 porce: 2 žloutky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce tekutého
medu, 250 ml šlehačky, 1 bílek a 1 balíček nakrájených mandlí nebo
ořechů.Z jednoho bílku ušleháme sníh, potom ušleháme šlehačku a dáme do
lednice. Utřeme žloutky s cukrem (až se cukr rozpustí), přidáme med a
zašleháme. Potom přidáme 1/2 šlehačky a zvolna promícháme. Dáme zbytek
šlehačky, sníh z bílku, ořechy a opatrně promícháme. Nalijeme do
plastové vaničky a uložíme na dvě hodiny do mrazničky. Potom ještě
jednou promícháme a vrátíme zpět na další tři hodiny do mrazničky.